keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Projekti kasvimaa

Ajattelin kokeilla perustaa kasvimaan. Tämä on siis ensimmäienn kokeiluni. Toteutan sen mökillä, jossa on tilaa. Kaupunkilaistaidoilla voi olla etten tehnyt kaikkea kuten kokeneet maajussit tekisivät, mutta käänsin ison alueen maata lapiolla omin avuin. Käytössä ei ollut jyrsimiä tai mitään hienoja vekottimia vaan raakaa voimaa. En sepusta tästä tekstiä sen enempää vaan näytän muutaman kuvan tästä urakasta, koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Klikkaamalla kuvia pystyt tarkastelemaan niitä isommassa mittakaavassa.


Tuohon sitä pitäisi ruveta kaivamaan


Tässä vähän urakka alulla

 
Maajusille morsian




Tässä on valmis kasvimaa! Istutin sinne perunaa, porkkanaa, sipulia, ruohosipulia, persiljaa ja lehtisalaatti.

Ehkä näin ensimmäisellä kerralla olisi voinut aloittaa pienemmälläkin alueella, mutta katsotaan miten tässä käy. Myöhemmin kesällä kirjoitan sitten miten kasvimaalle kävi ja kasvoiko siitä mitään. Eli jatkoa on luvassa.

6 kommenttia:

  1. KOVA JÄTKÄ! jos teitillä on virtaa niin tänne voi tulla kääntämään lisää maata! :D

    minä kans käänsin pari vuotta sitten tuon kasvimaani just tuolla "luolamies"-tyylillä ja kävi kyllä mukavasti reenistä! nyt on vaan niin rikkaruohoja täynnä ettei siinä kasvais mikkään, elikkä kunnon kynnöt pitäis suorittaa. taidan jättää tältä kesältä väliin, kun kuitekin uusin tuon yrttipenkin, missä on salaatit ja yrtit jo kasvamassa! :)

    Onse kiva käydä omasta maasta hakemassa salaattitarpeet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin tulla jos hinnasta sovitaan ;). Kyllä itsellänikin selkään otti kuokkiminen ja hiki valui välillä maahan asti. Mutta yrittipenkkihän on oikein hyvä homma myös :)

      Poista
    2. :DD juu oli tuossa yrttipenkissäkin hommaa, kun kaivoin 10 kottarillista vanhaa multaa veks ja uudet mullat tilalle :D mutta josa sitä saapi sitten jossain vaiheessa herkkuja sieltä kerättyä :)

      Poista
  2. Niinpäs on homma pyörähtänyt käyntiin!! -L-

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva! Mua harmittaa joka kevät, että mulla ei oo parveketta, ois niin kiva laitella kaikkea kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman parvekettakin onnistuu. Sisätiloissa voi kasvattaa vaikkapa vihanneskrassia :)

      Poista