maanantai 15. heinäkuuta 2013

Superherkullinen kana- ja kalakeitto

Keitot ovat helppo tapa tehdä kerralla useampia annoksia ruokaa. Tässä nopeasti tehtävä ja herkullinen kanakeitto:

1 litra vettä
600g maustamattomia broilerisuikaleita
200g keittojuureksia pakasteesta
200g kasvissuikaleita pakasteesta
100g herneitä pakasteesta
1 rkl öljyä broilerin paistamiseen ja sen lisäksi vielä nokare voita keiton sekaan
1 kpl kana- tai kasvisliemikuutio
1 tl suolaa ja hieman currya, pippurisekoitusta ja paprikamaustetta.

Kiehauta vesi kattilassa ja laita sekaan ensimmäisenä liemikuutio. Lisää sitten vihannekset. Paista samalla broilerisuikaleet öljytyllä pannulla ja mausta currylla paistovaiheessa. Kiehauta vihanneksia kohtuullisella lämmöllä noin 10 min. Heitä sitten mukaan herneet ja kanat. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 min. Juureksien tulee hieman pehmentyä, mutta pakasteherneiden ei tarvitse muuta kuin sulaa. Valmistusaika 25 min. ja annoksia tulee neljä.



Laitetaanpas samalla kertaa vielä vaihtoehtoinen kalakeitto. Tämä on hieman raskaampi ruoka sisältäen enemmän hiilareita ja rasvaa. Näin ollen ehkä enemmän makuakin?

8 dl vettä
300g maustamattomia kirjolohisuikaleita
6 keskikokoista peruna
2 keskikoista porkkanaa
2 dl ruokakermaa 15%
Keskikoinen sipuli
1 rkl öljyä lohen paistamiseen
Kourallinen rucolaa (valinnainen)

Laita vesi kiehumaan. Pilko perunat, porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita ne veden kiehuttua kattilaan porisemaan ja paista sitten kirjolohi öljytyllä pannulla. Potaatit sun muut kiehuvat pilkottuna 10-15 min. Tunnustele haarukalla milloin ne ovat sopivan pehmeitä ja lisää sen jälkeen kirjolohi niiden sekaan ja kerma tuomaan täyteläisyyttä. Perunoiden ja porkkanoiden tunnusteleminen vaatii taitoa, sillä ne eivät saa mennä liian pehmäksi muussiksi. Sanotaan, että perunoiden tulee olla noin 90% valmiita silloin kun lisäät kirjolohen mukaan, koska ne pehmentyvät vielä hieman lisää sen jälkeen. Mausta lopuksi oman maun mukaan. Mielestäni pilkottu rucola sopii hyvin tämän sekaan, mutta voit käyttää jotain muutakin vihreää kuten vaikka tilliä. Valmistusaika 25 min. 2 - 3 annosta.


Tämä on hyvä mökkeilyruoka ja superhyvää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti